Jelenlegi hely

2020/2021 tanév

HAGYOMÁNY – HŰSÉG – KORONA

110 éves a Szent Korona Általános Iskola

A jubileumi évet egy kerületi általános iskoláknak meghirdetett verseny sorozattal kezdtük. Az iskola Alapítványa erre a célra pályázott az Önkormányzatnál és el is nyerte a kért összeget. Felhívásunkra végül is 6 csapat nevezett a különleges járványügyi helyzet ellenére. Első feladatként a korona makettjét kellett elkészítenitetszőleges anagból és technikával. Káprázatos megoldások születtek.

Második fordulóban egy kis videót kellett készíteni egy, a korona történetéhez kapcsolódó érdekes jelenet előadásáról. A versenyzők tanúbizonyságot tettek arról, hogy filmes „technikában” és színjátszásban is nagyon jók. Ekkor jött volna az első jutalom, egy látogatás Hajdu László országgyűlési és Legárd Krisztián önkormányzati képviselő vezetésével. Sajnos ezt a korlátozó rendelkezések miatt el kellett halasztanunk.

Február 12-én rendeztük az izgalmas döntőt. Ezt sajnos most is csak online formában tehettük. A szoros versenyt a Kolozsvár Általános Iskola csapata nyerte. Másodikok a Szent Korona 8. osztályos versenyzői lettek. A harmadik, negyedik helyen a Hartyán Általános Iskola csapatai végeztek. A Szent Korona 6. osztályos csapata különdíjat kapott. Az oklevelek, jutalmak kiosztásra kerültek, de a Fődíjra, a buszos esztergomi kirándulásra még várni kell, míg feloldják a korlátozásokat.

Gratulálok a versenyzőknek és a kiváló munkát végző felkészítő tanároknak.

Köszönettel:

Ágotai Ferenc

 Ízelítő az elkészült pályamunkákból

    
Szent Korona Általános Iskola
6.a csapat                                7.b csapat



Hartyán Általános Iskola - Queen's csapat

Szent Korona Általános Iskola - 8.a csapat

Iskolánk tanulói a farsangot osztálykeretben tartották február első heteiben.

(A fényképek megtekinthetők a Galériában)

Zenei siker

A XV. Országos Gitárvesrenyen iskolánk 2019/2020. évben végzett tanulója

Láng Emese I. helyezést

ért el.

Emese általános iskolai évei alatt is sokszor csillogtatta zenei képességeit,

hiszen a különböző műsorok és rendezvények álandó szereplője volt.

Gratulálunk a kimagasló eredményhez és további sikereket kívánunk!

Tanára, Árok Sándor tanári különdíjban részesült.

 /A fotó a "Tizenötödik Életképek c. újságban közölt kép átvétele./

Búcsúzunk...

 

 Jutalomkirándulás

Iskolánk tanulói közül osztályonként 3 fő 2021. június 10-én jutalomkiránduláson vehetett részt Zebegényben. A csoport létszáma végül 40 fő volt, valamint három kísérő tanár. Zebegényben megtekintettük a Kós Károly és Jánszky Béla által tervezett római katolikus templomot. Itt rövid előadást hallgathattunk meg a templom építési és díszítési munkálataival kapcsolatosan.
Ezután a Kálvária-domb alján található Sziklakápolnához vezetett az utunk, majd a domb tetejére felkapaszkodva megnéztük a trianoni emlékművet és az Országzászlót. A gyerekek még a kétszintes kilátótornyot is megmászták, hogy minél szebb panorámában gyönyörködhessenek. Kis pihenő és erőgyűjtés után indultunk a Hajózási Múzeum és a Szőnyi István emlékház megtekintésére. Két csoportra váltunk, miután a múzeumok befogadó képessége csak 20 fő egyidejű jelenlétét tette lehetővé. Váltották egymást a csoportok és mindenki megnézhette Szőnyi István műveit, életének és alkotóhelyének fő színterét. A Hajózási Múzeumban nemcsak megnézhettük a rendkívül érdekes és különleges tárgyak sokaságát, de nagyon érdekes magyarázatokat  és információkat is kaptunk a múzem tulajdonosától, akinek édesapja hozta létre ezt a magánmúzeumot.
A programok végeztével lesétáltunk a Duna partra, ahol rövid szabad programra és fagylaltozásra nyílt lehetőség. Végül a hazautazás előtt még egy kis játszótéri kikapcsolódás is belefért az időnkbe. Mindannyian élményekkel és új ismeretekkel felvértezve tértünk haza. Egy jó hangulatú és élménydús napot tölthettünk együtt.